13 viikkoa raskaudesta – oireet ja vauva / sikiökehitys

Olet onnistuneesti tehnyt sen raskauden 13. viikolle ja jos olet todennäköisesti huomannut, että suurin osa oireista, jotka ilmestyivät 12. viikolla, ovat melkein kadonneet. Oireet kuten väsymys, mielialan vaihtelut ja sairaudet ovat todennäköisesti helpottuneet tähän mennessä. Tämä johtuu siitä, että raskauteen liittyvien hormonien määrä taipuu tasolle. Ja mahdollisuutesi käyttää keskenmenoa on myös suhteellisen pienempi raskauden 13. viikolla. Koska pahoinvointi ja väsymys ovat vähentyneet 13. viikolla, on todennäköistä, että sinä tuntuu paremmalta.

13 weeks of pregnancy

13. viikolla olet todennäköisesti enemmän energinen. Suurin osa naisista 13. viikossa menettää väsymyksensä joka viikolla, mutta muista, että väsymys palaa, joten nauti paljon energiaa niin kauan kuin voit.

Mitä mieltä tästä viikosta:

No, hyvin! Tämä on toisen kolmanneksen alku. Lopuksi, eikö? Oireet viimeisten kolmen kuukauden aikana näyttävät vähentyneen ja tuntuu nyt etukäteen kaikista näistä säännöllisistä tarkastuksista. Nyt kaikki on hienostuneempia eikä kaikkialla. Luulet lähinnä siitä, miten huolehdit itsestäsi tulevana viikossa. Myös mielessäsi ovat ajatukset siitä, miten ihmiset näkevät ylimääräisen levähtelyn tarpeen, mutta älä huoli, että kaikki tulevat ympäriinsä.

Katso lisää: Raskaus oireet Ensimmäinen viikko

Sikiön kehitys vauva:

 • Pikku enkelin kasvu on erittäin nopeaa 13. viikolla. Jos ajattelet vauvan kokoa, hän on melkein 3 tuumaa pitkä ja painaa noin 0,8 unssia ja näyttää pienoiselta ihmiseltä. Vaikka vauvan pää on valtava, keho yrittää saada kiinni.
 • 13 viikon raskauden jälkeen vauvasi jalat ja kädet ovat pidempään. Vauvan lihaksen hallinta paranee. Vaikka vauva on hyvin vähän hallitseva hänen lihaksia nyt hän todennäköisesti kääntää, potkiminen ja flopping jo.
 • Pienet vauvan varpaat ovat nyt erillisiä ja ne ovat suunnilleen saman pituisia. Hänen nilkkasaumat ovat kypsyneet, mutta silloin ei ole vielä niin onnellista aikaa, kun todella tunne vauvan akrobaatteja.
 • Lepotyypin lisääntyminen - 13-vuotisella lapsella amnioottisen nesteen määrä voi nousta jopa 25 ml: aan, joten lapsellasi on tarpeeksi tilaa liikkua. Tämä lapsivesi nousee, ellei sinun 32 viikkoa raskaus, mutta sitten viime viikon raskaus, neste vähitellen vähenee.
 • Koska vauva on vielä kehittymässä, vauvan iho on edelleen läpinäkyvä eli se, että pystyt näkemään luut ihon läpi. Vaikka vauva ei ole kehon rasvaa, se muuttuu pian. Tämä on aika, jolloin pikku enkeli alkaa saada puntia ja myös hänen luunsa kovenee.
 • Tämä on aika, jolloin vauvan vauva vasen ja oikea aivopuoliskot alkavat muodostaa yhteyden. Koska kukin pallonpuolisko ohjaa kehon vastakkaista puolta, aivojen kehittymisen myötä vauva alkaa hallita entistä enemmän ruumistaan. Aivojen sisältämät moottorikuidut kehittyvät ensin, minkä jälkeen aistihermot seuraavat. Aivot kestää noin kymmenen viikkoa kehittymään kokonaan.

13. viikon raskauden oireet ja miten voittaa:

Jotkut oireista raskauden 13 viikon aikana ovat seuraavat:

Rinnanmuutokset:

Se on hyvin yleisiä raskauden oireita, jotka kestävät koko raskauden. Sinun on huomannut, että rinnat ovat saaneet kehittäneet pieniä kuoppia, jotka ympäröivät areolaa. Nämä kuoppia tunnetaan nimellä "Montgomery's tubercles" ja ovat hyvin normaali muutos raskauden aikana. Pidä irti löysä rintaliivit, kunnes tunnet olosi mukavaksi ja arkuus on poissa. Kokkareita voi myös mennä, mutta voit vähentää epämukavuutta käyttämällä jään puristusta yli sinut kangas.

Pyöreä ligamentti kipu:

Se on vatsakipu tai epämukava vaara, kun vaihdat asemia liian nopeasti. Vaikka useimmat naiset ovat tavallista raskauden oireita, jotka kokevat toisen vuosineljänneksen aikana, jotkut naiset tuntevat sen aiemmin. Pyöreä ligamentti kipu voi tuntua terävä kipu tai kouristukset tai joskus jopa tylsää tuskaa. Se tuntuu usein vatsan oikealta puolelta. On aikoja, jolloin jotkut naiset kokevat tämän kipua aikaisemmin. Jotta vältät pyöreät ligamenttikivut, yritä siirtää asentoja liian nopeasti. Toinen asia, jonka on varmistettava, on se, että et käytä suun kautta otettavia lääkkeitä kipuihin, koska se saattaa vaarantaa lääkkeiden vuorovaikutuksen.

Katso lisää: 12. viikon raskaana olevat oireet

Raskaus Ientulehdus:

Koska kehosi on kaksinkertaistanut verenkiertoon, turvonnut ja hellä kumimatot voivat olla yleinen kokemus raskauden aikana. Se voi myös pehmentää ikeniä ja aiheuttaa vähäistä ärsytystä, kun hiontat tai harjaat hampaita. Jotta voittaisit tilanteen, joka asetetaan juuri nyt, paras tapa on rajoittaa nopeutta, jolla harjaat. Tämä välttää huolimattomia leikkauksia. Koska muuten, nämä leikkaukset eivät ainoastaan ​​johda infektioon, mutta bakteerien muodostaminen voi myös mennä alas ruokaan mahalaukkuun.

Painonnousu:

Painonnousu on hyvin tavallista raskauden aikana. 13. viikolla sinun pitäisi pyrkiä saamaan 25-30 naulaa ja tämä on suositeltu painonnousu. Vaihda terveellisiin elintarvikkeisiin ylimääräisen painonnousun voittamiseksi. Tämä olisi kaiken, mutta käyttäminen tuo lisää etuja luetteloosi.

Hengenahdistus:

Tähän mennessä sinulla saattaa olla hengenahdistus. Vaikka se on hieman huolestuttava, se on hyvin yleinen oire raskauden aikana. Ja melkein 60-70 naista, jotka ovat raskaana, kokevat tämän oireensa raskauden aikana.

Vaikka hengästyminen on yleinen oire raskauden myöhemmissä vaiheissa, jotkut naiset kokevat sen jo 13. tammikuuta. Ja vain, ettet enää huolehtikaa, tämä hengähtyminen häviää kun pieni enkeli syntyy.

Hengenahdistus voi olla vaikeampaa, kun istut alas, joten olisi suositeltavaa, että pystyt nousemaan keuhkosi tilaa lisäämiseen. Voit myös nostaa kätesi pään päälle paineen painamiseksi pois rintakehästäsi.

Asiat voivat olla hankalia, mutta nämä oireet ovat melko yleisiä raskaana oleville naisille ympäri maailmaa. Tämä ei ehkä ole niin vakava ongelma, vaan ilmoittaa tästä lääkärillesi. Tärkein syy tähän johtuu lisääntyneestä verenkierrosta limakalvojen kerroksissa. Tähän tilanteeseen ei ole olemassa lopullista ratkaisua. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on kuljettaa kudoksia kaikkialla sinun kanssasi, joten hankaa nenääsi ei ole ongelma. Varmista, että et pidä nenäliinaa, sillä ne saattavat sisältää bakteereja ja voivat pahentaa asioita. Saatat myös havaita, että aivastelemme jatkuvasti. Ei tarvitse hämätä; Varmista vain, että kudokset pelastetaan.

Katso lisää: 19 viikkoa raskaana

13. viikon aktiviteetit:

Vatsakilpailun riski tässä vaiheessa tapahtuu suurimmaksi osaksi, joten voit lopultakin rentoutua ja käsitellä omia skenaarioita, jotka ovat jääneet odottamaan toistaiseksi. Tämä voi sisältää nopean matkan sairaalaan ilman laukaisua tielle, menemästä ulos ja harrastamasta. Suurin osa toiminnastasi on nyt rajallinen, ja sinun on tehtävä parhaansa saadaksesi kaiken muun.

Ruokavalio ja harjoitukset 13. viikko:

Joka viikko raskauden aikana tuo mukanaan uusia muutoksia vauvan kehityksessä ja se tuo myös erilaisia ​​oireita terveyteesi. Koska vauva kehittyy joka päivä, on järkevää seurata terveellistä elämäntapaa nyt. Ruokailu, jonka syöt, vaikuttaa suoraan vauvan terveyteen, joten jos käytät alkoholia, se vain heikentää vauvan tilaa ja todennäköisesti hidastaa kasvua.

Ruokavalio:

1. Tuoreet hedelmät ja vihannekset:

Tähän asti lapsesi kasvaa huomattavasti, joten sinun on sisällytettävä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, kuten banaaneja, appelsiineja, omenoita, parsakaalia, pinaattia ja papuja ruokavaliossa sekä riisiä ja maissihiutaleita.

2. Raaka-aineet:

Raaka-aineita löytyy raaka-aineista, jotka ovat kadonneet omalla kiehuessaan. Asiantuntija voi myös suositella sinulle vitamiineja tarkistaaksesi ravinto haluaa. Joten yritä täyttää toiveesi syömällä raakoja hedelmiä ja vihanneksia.

3. Lisää veden kulutusta:

Kehon hydraaminen tässä vaiheessa on yhtä tärkeä asia, eikä sitä voi jättää huomiotta, sillä nyt sinun on tuettava uutta elämääsi. Vesi on tärkeä neste taistelemaan tuhoon, joka tulee teidän tielle. Lisäksi se auttaa sinua pysymään täyteen pitkään, mikä estää sinua ottamasta runsaasti painoa.

4. C-vitamiinin kulutus:

Sitrushedelmät kuten sitruuna ja appelsiinit sisältävät enemmän C-vitamiinia, joten näiden tuotteiden sisällyttäminen ruokavalioon voi auttaa elimistösi imemään ravintoaineita. Voit myös mennä greippien mukaan tämän tuotteen saatavuudesta.

5. Lihat:

Sinun pitäisi mieluummin olla vähärasvaista lihaa, koska se sisältää proteiineja, joita sinun on vaadittava. Se myös auttaa lisäämään aineenvaihduntaa ja energiaa. Sinun tulisi välttää syömistä mereneläviä ja sianlihaa, koska ne voivat vahingoittaa vauvaa.

Harjoitukset:

Jotta kehosi pysyisi terveinä ja sopivina tämän ajanjakson aikana, sinun pitäisi harjoitella joitakin harjoituksia, jotka keskittyvät lähinnä abssiin ja mahdollistavat paremman asennon. Tässä on luettelo joistakin harvoista harjoituksista, joita voit kokeilla:

1. Belly Expansion:

Ripustamalla selkäsi seinää taittele jalat. Pidä kätesi polvillasi. Kun saat vatsaasi lähemmäksi kehoa, hengitä sisään ja pidä hengitystäsi 5 sekunnin ajan kuin inhalaa. Toista tämä menettely 5 kierroksella.

2. Kyykky:

Squat auttaa parantamaan asentoasi ja antaa tilaa laajentumiselle lantion alueelle. Korkea kyykky on oikeassa tilanteessanne, koska on olemassa erilaisia ​​menetelmiä kyykkyjä.

3. Nukkuminen:

Se saattaa tuntua epätavalliselta, mutta tässä vaiheessa, kun vauvakuppi tulee suoraan ylös, nukkuminen tyypillisessä asennossa on hankalaa ja enemmän kuin harjoittelu, jota sinun on hallittava. Venytys tänä aikana tarjoaa joustavuutta ja voimaa.

4. Kävely:

Kävelyä pidetään luotettavimpana harjoituksena raskauden aikana. Sen avulla keho voi olla aktiivinen koko ajan ja myös sinulla on aikaa itsellesi .

5. Säädä vatsaa:

Hengitä nenän läpi ja pidä hengitystäsi. Yritä säätää keskipainovoimaa, jotta siitä tulee helpompi työskennellä seuraavien muutaman seuraavan kuukauden ajan ja kasvaneessa vauvakipu.

Sukupuoli raskauden aikana 13h viikolla:

Kyllä, tällä viikolla on täysin turvallinen, että voit harrastaa seksuaalista toimintaa. Vauvasi pidetään hyvin amniotikissa. Itse asiassa orgasmit voivat laukaista hormoneja ja pitää asioissasi kohdussa hyvin. Kuitenkin rankkoja asemia on vältettävä, koska on paljon ongelmia, jotka saattavat pitää sinut muutoin. Pieni läheisyys on aina tervetullut niin kauan kuin tietää ja ymmärtää pakkauksen ja toimituksen vaaroista. Yritä olla huolestumatta lapsestasi; hänen pussinsa suojaa häntä.

Vinkkejä stressin voittamiseksi raskauden aikana:

 • Toinen trimesteri on täällä, ja niin ovat myös rahoituskysymykset, jotka tarvitsevat näköalapaikan. Ottakaa heidät välittömästi, vapaiksi seuraavien kuukausien aikana stressistä.
 • Sinun on ryhdyttävä harjoittamaan parhaita rauhoitustekniikoita. tämä saattaa olla suosikki elokuva tai konsertti. Kaikki, mikä rentouttaa sinua. Mene ulos viikonpäivästä stressin poistamiseen.
 • Sinun täytyy tehdä tukiryhmä tähän mennessä. Kiinnitä heidän neuvojaan, mutta älä anna sen korostaa sinua ja ota selkeä tuomiosi.
 • Jooga ja liikunta ovat ystäväsi tässä vaiheessa. Nämä auttavat sinua leikkaamaan stressiä hyvin.
 • Keskustele kätilösi tai tarkista ja varaa yhdestä, jos suunnittelet kotihoitoa.

Lääketieteelliset hoitomuodot ja tarkistus:

Sinun lääketieteellisiä testejä tehdään nyt selvittääksesi, onko vauva kunnossa ja onko epämuodostumia. Yleensä veritutkimukset ovat suositeltavia samalle. Usein raskauden aikana voi olla lievää epämukavuutta, ja useimmat näistä 9 kuukaudesta suosittelevat muutamia lääkkeitä.

Osa näistä huumeista ovat:

 1. Fever-Paracetamol tai Acyclovir. Neuvottelu lääkärisi kanssa olisi älykäs liikunta.
 2. Närästys- Antacids.
 3. Ummetus-Älä välitä laxatives ja mineraaliöljy. Voit ottaa huumeita kuten Metamucil.
 4. Yskä-Dextrometorfaani.

Vinkkejä ja varotoimia:

 1. Juuri nyt, kaikkien on pakotettava sinua syömään kaikki mitä voit, koska sinun täytyy tukea kahta. Se saattaa saada sinut painoon. Yritä pitää vaihtoehtosi auki ruokavalioosi, mutta älä hellitä kaikkea jääkaapissa.
 2. Älä menetä kehosi tarpeita. Hemmottele oikeaan ruokavalioon, joka sisältää kasvikset ja proteiinit luonnollisissa lähteissään. Ohjaa lisäravinteita mahdollisimman paljon.
 3. Saatat tarvita paljon aurinkovoidetta tällä viikolla pitämään itsesi ja vauvasi turvallisena joka kerta, kun poistut ulos auringosta.
 4. Lääkkeitä on hoidettava huolellisesti, koska se voi muutoin johtaa haitallisiin vuorovaikutuksiin, kun vauva kehittyy niin nopeasti ja tasaisesti.
 5. Juo enemmän vettä ja nukkumaan tavallista enemmän, antamaan keholle kaikki tarvittavat tarpeet, koska riittämättömästi et saa paljon jälkimmäisestä.

Vaikka raskaus on kaunista aikaa, se tulee sen etuihin. Kehosi muutokset, joita et ymmärrä, ymmärrettävät mielialan vaihtelut ja cravings ja niin paljon enemmän, mutta sen lopussa kaikki nämä ovat sen arvoisia. Muista myös, jos sinulla on epäilyksiä tai selviytymätöntä epämukavuutta, ota mahdollisimman pian yhteys lääkäriisi, jotta vältyttäisiin minkäänlaisilta katastrofeilta myöhemmin..

Leave A Comment

5 + 3 =