10 готически архитектури

10 готически архитектури

Замъкът Маргам

Замъкът Маргам е голяма къща, построена в Маргам, Порт Талбот, Уелс. Типичен пример за готически замък.

Готическата архитектура е стил на архитектура, който процъфтява през високия и късния средновековен период. Тя е еволюирана от романтична архитектура и е последвана от ренесансова архитектура. В този пост са представени снимки на 10 страхотни готически архитектури по целия свят, като характеристиките им се приписват на емоциите.


10 готически архитектури

Миланската катедрала

Миланската катедрала е катедралната църква в Милано, Италия, която е посветена на Санта Мария Насценте.

10 готически архитектури

Нотр Дам дьо Париж

Notre Dame de Paris, катедралата Нотр Дам или просто Нотр Дам, е историческа римокатолическа марианска катедрала в източната половина на Île de la Cité в Париж, Франция.

10 готически архитектури

Reims катедрала

Разположен в Реймс, Франция, катедралата в Реймс е едно от готическите произведения на изкуството за покрив, интериор и скулптури. Това е място, където кралете на Франция някога са били короновани.

10 готически архитектури

Катедралата Свети Фин Бар

Катедралата Свети Фин Бар е готическа катедрала на Ирландската църква в град Корк, Ирландия, която е първата голяма работа на викторианския архитект Уилям Бурге.

10 готически архитектури

Катедралата в Севиля

Катедралата Света Богородица, известна още като Катедралата на Севиля, е римска католическа катедрала в Севиля, Испания. Това е най-голямата готическа катедрала и третата по големина църква в света.

10 готически архитектури

Катедралата Бургос

Намира се в град Бургос, Испания, катедралата Бургос е катедрала с римска католическа църква в готически стил, посветена на Дева Мария.

10 готически архитектури

Катедралата в Шартр

Катедралата в Шартр, наричана още Катедралата на Дева Мария от Шартр, е средновековна католическа катедрала от римски ритуал, разположена в Шартр, Франция. Той се смята за един от най-добрите примери за френска готическа архитектура и е обект на ЮНЕСКО за световно наследство.

10 готически архитектури

Кьолнската катедрала

Катедралата в Кьолн е римска католическа църква в Кьолн, Германия.

10 готически архитектури

Лаонската катедрала

Разположен в Лаон, Пикардия, Франция, катедралата Лаон е един от най-важните примери за готическата архитектура от 12-и и 13-ти век, по-рано от катедралите на Sens и Notre Dame на Париж.

Leave A Comment

16 + = 17